Wytrawne mini ptysie

Magdalena
Przekąski
20.01.2016 14:35
Wytrawne mini ptysie

Wytrawne mini ptysie – przepis Składniki: 250 ml wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka 1 opakowanie serka śmietankowego puszystego np. Almette, Turek 100 g łososia wędzonego na zimno świeży koperek świeżo mielony pieprz Wykonanie: Wodę i masło zagotowujemy (masło powinno się rozpuścić). Mini ptysie przekrawamy na pół i przy pomocy tej samej końcówki co ciasto wyciskamy śmietankowy serek na dolną część ptysia, pieprzymy, na to kładziemy kawałeczek wędzonego łososia i koperek. Nasze ciasto na ptysie wkładamy do worka cukierniczego (lub innego sztywnego worka) z końcówka z dużą gwiazdą. Lekkie jak piórko ciasteczka z dodatkiem śmietankowego serka, wędzonego na zimno łososia i świeżego koperku. Zdejmujemy z ognia i dodajemy mąkę, szybko mieszamy ciasto tak długo, aż stworzy się konsystencja dość zwartego ciasta, odchodzącego od brzegów garnka. Ptysie najczęściej kojarzą się z ciachem z dużą ilością kremu budyniowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przekaskinaimpreze.pl/wytrawne-mini-ptysie/