Kotlety mielone z fetą i szpinakiem

Monika
Obiad
05.12.2017 21:00
Kotlety mielone z fetą i szpinakiem

składniki: 750 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 200 g świeżego szpinaku ok 200 g fety 1 łyżka masła 1 jajko mała bułka namoczona w mleku sól,pieprz bułka tarta z sezamem do panierowania olej do smażenia Szpinak drobno posiekać. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Na środku ułożyć pasek sera i dokładnie oblepić go mięsną masa formując kotleta. Dodać wystudzony szpinak, jajko, odciśniętą bułkę oraz sół i pieprz. Następnie koltety oprószyć bułka tartą z sezamem. Smażyć aż szpinak zmiejszy swoją objętość i odparuje wodę, przestudzić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/11/kotlety-mielone-z-feta-i-szpinakiem.html