+ 7 dni Składniki: 350 ml wody 1/3 szklanki cukru trzcinowego 8 goździków 2 laski cynamonu 4 strączki kardamonu 3 ziarenka ziela angielskiego 2 listki laurowe 5 plasterków świeżego imbiru 4 gwiazdki anyżu 1 malutka gałka muszkatołowa 250 ml wódki Wykonanie: Strączki kardamonu delikatnie rozgniatamy. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki, pomału doprowadzamy do zagotowania i gotujemy na małym ogniu przez około 40 minut, aż syrop nieco zgęstnieje. Dodajemy do niego wódkę, przelewamy do czystej butelki, zakręcamy i odstawiamy na 7 dni. Zrobiłam go na bazie syropu korzennego , który przygotowałam parę dni temu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/12/likier-korzenny.html