składniki: 2 jajka 3-4 nieduże pieczarki 2 jajka 3-4 nieduże pieczarki 50-70 g sera pleśniowego masło 2 łyżki mąki pszennej masło 2 łyżki mąki pszennej sól ziołowa Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle, odłożyć na talerz. Omlet delikatnie przekręcić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę aż się przyrumieni. Na środku wzdłuż całego omletu ułożyć podsmażone pieczarki i kawałki sera. Smażyć na wolnym ogniu aż omlet od spodu dobrze się przyrumieni. Tak też zrobiłam, dodałam jego ulubiony ser pleśniowy i pieczarki, które także bardzo lubi. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/01/omlet-z-pieczarkami-i-serem-plesniowym.html