Składniki 500 g mąki 250 g miodu 1 szkl cukru 150 g masła 2 jajka 1 łyżeczka sody 1/2 szkl mleka przyprawa do piernika 1 łyżka kakao szczypta soli 50 g posiekanych orzechów 25 g skórki pomarańczowej 25 g rodzynek 1 gorzka czekolada 1/2 mlecznej czekolady 1. Po tym czasie przekładamy do keksówki i pieczemy około 50 minut w 170 stopniach. 3. Do miski wsypujemy mąkę, sól, dodajemy wystudzoną mieszaninę, bakalie oraz jajka. 4. Przykrywamy je ściereczką i wkładamy do lodówki na 2 tygodnie. Do garnka wkładamy miód, cukier, masło, kakao i przyprawę do piernika.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/12/25/piernik-staropolski/