Składniki Zaczyn: 80 g mąki pszennej 550 50 g mleka 5 g świeżych drożdży starta skórka z 1 pomarańczy Ciasto właściwe: 120 g cukru starta skórka z 1 pomarańczy starta skórka z cytryny 80 g mleka 15 g świeżych drożdży 1 laska cynamonu 60 g masła 2 jajka 30 g pomarańczowej wody - agua de azahar (użyłam esencji pomarańczowej szczypta soli 340 g mąki pszennej Do dekoracji: Ciasto można podać samo, posypane cukrem pudrem lub nadziane bitą śmietaną, kremem czy też masą migdałową. Hiszpańska tradycja nakazuje umieścić w cieście fasolę lub pieniążek, temu kto go znajdzie przez cały nadchodzący rok będzie dopisywała pomyślność. W Hiszpanii z tej okazji piecze się tradycyjne ciasto drożdżowe, roscón de Reyes Magos.