Gulasz wieprzowy paprykowy 90 minut Składniki: 1000 g szynki wieprzowej 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 zielona papryka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 200 g pieczarek 200 ml białego wytrawnego wina 1 łyżeczka czerwonej papryki sól pieprz ostra pasta paprykowa do smaku natka do posypania olej do smażenia Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Póki jeszcze znajdziemy w sklepach piękne różnokolorowe papryki, serdecznie zachęcam Was do przygotowania tego rozgrzewającego dania, oto gulasz wieprzowy paprykowy z delikatnie ostrą nutką dzięki oryginalnej węgierskiej paprykowej paście. Dodajemy pokrojone w paski papryki, wlewamy szklankę wody i wino, dodajemy słodką paprykę i dusimy na małym ogniu przez 60 minut. Na patelni szklimy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek, następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.