Proporcje na keksówkę o wymiarach 25 x 12 cm Czas przygotowania: 70 minut Składniki: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1/4 łyżeczki soli 1 duże jajko 100 g cukru 120 ml oleju 2 duże bardzo dojrzałe banany 3 kopiaste łyżki gęstego jogurtu naturalnego 100 g orzechów, u mnie pekan płatki migdałowe do posypania Wszystkie suche składniki umieszczamy w misce i mieszamy. O tym chlebku bananowym słyszałam już dawno i parę razy widziałam, jak piekła go Edyta z blogaNiestety jakoś nie było mi z nim po drodze, bo a to nie miałam dojrzałych bananów, a to miałam jakieś inne ciastowe plany. Niestety jakoś nie było mi z nim po drodze, bo a to nie miałam dojrzałych bananów, a to miałam jakieś inne ciastowe plany. Tym razem jednak nie było wymówki, banany były już baaaaardzo dojrzałe, a Edyta akurat wrzuciła u siebie świeżutkie bananowe chlebki, które właśnie upiekła. Tym razem jednak nie było wymówki, banany były już baaaaardzo dojrzałe, a Edyta akurat wrzuciła u siebie świeżutkie bananowe chlebki, które właśnie upiekła. Nieco zmieniałam przepis Edyty, bo akurat nie miałam 3 bananów, ani włoskich orzechów, tylko pekan, ale wyszło też znakomite. Zobaczcie, że zrobienie tego ciasta to dokładnie kilka chwil, wystarczy tylko wymieszać kilka składników i do piekarnika!