Ciasto mandarynkowo-dyniowe

Karolina
Ciasta
05.01.2016 10:10
Ciasto mandarynkowo-dyniowe

Składniki: - 250 g puree z dyni (ok. szklanki) - 200 g masła - 1 szklanka cukru - 1 cukier waniliowy - skórka starta z 2 mandarynek - 3 jajka - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Do polewy: 50 g białej czekolady lub 3 łyżki dżemu pomarańczowego W garnku roztopić masło mieszając starać się, żeby się nie zagotowało. Dodać puree z dyni i skórkę startą z mandarynek, wymieszać i ostudzić. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodać do masy delikatnie mieszając. Do odłożonej na polewę masy dodać roztopioną czekoladę lub dżem pomarańczowy. Do większości lekko ciepłej masy dodać żółtka i wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2015/12/ciasto-dyniowo-mandarynkowe.html