Pamiętam, że jak mama w domu robiła wątróbkę to ja nigdy nie byłam głodna, albo zakopywałam ją na talerzu pod ziemniaki. Składniki 600 g wątróbki drobiowej 3 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki pszennej 2 średnie cebule 1 duże jabłko natka pietruszki sól pieprz Na pozostałym maśle lekko zrumienić cebulę, a pod koniec dodać jabłko i chwilę smazyć (jabłko musi być miękkie) Cebulę pokroić w piórka, jabłko obrać i pokroić na mniejsze kawałki . Dodać usmażoną wątróbkę i wszystko razem chwilę smażyć w razie potrzeby doprawić solą lub pieprzem..
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/01/watrobka-drobiowa-z-jabkiem.html