Wołowina z imbirem

Ewa
Obiad
30.11.2015 9:20
Wołowina z imbirem

Składniki

1/2 kg wołowiny

2 łyżki oliwy z oliwek

3 cebule

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka kurkumy

1/4 łyżeczki chili

1 łyżeczka imbiru

1 łyżeczka soli

4 pomidory

1 szklanka wody

Przepis

Cebule drobno posiekaj a czosnek przeciśnij przez praskę,przełóż do niewielkiej miseczki. Do cebuli dodaj kurkumę,imbir,chili,sól i wymieszaj.

Mięso pokrój w kostkę.

Do mięsa dodaj mieszankę przypraw,wymieszaj i wstaw do lodówki na ok. 3 godziny,od czasu do czasu przemieszaj.

Mięso smaż na oliwie do momentu aż się zarumieni. Dodaj obrane ze skórki i pokrojone pomidory i duś przez ok. 10 minut.

Do mięso dodaj wodę i gotuj na małym ogniu przez 1 1/2 godziny.