Składniki
1/2 kg wołowiny
2 łyżki oliwy z oliwek
3 cebule
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka kurkumy
1/4 łyżeczki chili
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka soli
4 pomidory
1 szklanka wody
Przepis
Cebule drobno posiekaj a czosnek przeciśnij przez praskę,przełóż do niewielkiej miseczki. Do cebuli dodaj kurkumę,imbir,chili,sól i wymieszaj.
Mięso pokrój w kostkę.
Do mięsa dodaj mieszankę przypraw,wymieszaj i wstaw do lodówki na ok. 3 godziny,od czasu do czasu przemieszaj.
Mięso smaż na oliwie do momentu aż się zarumieni. Dodaj obrane ze skórki i pokrojone pomidory i duś przez ok. 10 minut.
Do mięso dodaj wodę i gotuj na małym ogniu przez 1 1/2 godziny.