Bezglutenowe ciasto mocno cytrusowe

Kami
Ciasta
30.11.2015 9:51
Bezglutenowe ciasto mocno cytrusowe

Składniki na bezglutenowe ciasto mocno cytrusowe 20 dag miękkiego masła 20 dag brązowego cukru demerara (można zastąpić białym) 4 jajka 17 dag mielonych migdałów (lub mąki migdałowej) 25 dag ziemniaków, ugotowanych i pogniecionych skórka z 3 cytryn 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (można użyć zwykłego) do skropienia: 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny sok z 1 limonki (zależy od wielkości limonki) lukier: 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki soku z limonki skórka z cytryny i limonki do przybrania 20 dag brązowego cukru demerara (można zastąpić białym) 4 jajka 17 dag mielonych migdałów (lub mąki migdałowej) 25 dag ziemniaków, ugotowanych i pogniecionych skórka z 3 cytryn 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (można użyć zwykłego) do skropienia: 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny sok z 1 limonki (zależy od wielkości limonki) lukier: 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki soku z limonki skórka z cytryny i limonki do przybrania Przygotowanie dania bezglutenowe ciasto mocno cytrusowe ... - Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, jak zwykle to robisz i pognieć póki są gorące. - Z cukru pudru i soku z cytryny i limonki utrzyj gładki lukier. Z cukru pudru i soku z cytryny i limonki utrzyj gładki lukier. - Wstaw do piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) i piecz 40-45 minut aż będzie złote, a patyczek wyjęty z ciasta będzie suchy. Jeśli nie lubisz słodkich ciast możesz pominąć lukier lub zmniejszyć ilość cukru w cieście o 1/3. | | Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, jak zwykle to robisz i pognieć póki są gorące. Wstaw do piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) i piecz 40-45 minut aż będzie złote, a patyczek wyjęty z ciasta będzie suchy. - Wyjmij z piekarnika i zostaw na 10 minut w tortownicy. Wyjmij z piekarnika i zostaw na 10 minut w tortownicy. Bezglutenowe ciasto mocno cytrusowe 90 minut bardzo łatwe Porcje: tortownica o średnicy 20 cm Bezglutenowe ciasto mocno cytrusowe jest bardzo smaczne. - Cukier i sok z cytryny i limonki wymieszaj. Cukier i sok z cytryny i limonki wymieszaj. - Miękkie masło ubij z cukrem na puszystą masę. Miękkie masło ubij z cukrem na puszystą masę. Rozprowadź go na cieście i posyp skórką z cytrusów. Rozprowadź go na cieście i posyp skórką z cytrusów. Tortownicę lub okrągłą foremkę (o średnicy nie większej niż 23 cm) nasmaruj masłem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Bezglutenowe_ciasto_mocno_cytrusowe-20325p.html