Jajka na chmurkach

Ewelina
Śniadania
23.11.2015 15:12
Jajka na chmurkach
  • Czas gotowania: 6 min
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

Jajka na chmurkach

Składniki:

- 2 jajka,

- bekon,

- parmezan,

- szczypiorek.

Przepis

Jajka wbijamy do miseczki, oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno a następnie dodajemy do nich bekon, szczypiorek, parmezan, dokładnie mieszamy a na końcu doprawiamy pieprzem i solą. Bekon najlepiej przygotować wcześniej czyli podsmażyć plastry boczku. Na wcześniej przygotowaną blachę wykładamy nasze białka starając się uformować gniazda ( chmurki) z miejscem na żółtko po środku. Tak przygotowane białka pieczemy przez 3 minuty w 230 stopniach C. Po upływie tego czasu dodajemy żółtka do naszych chmurek i pieczemy kolejne 3 minuty w tej samej temperaturze.

Nasza potrwa świetnie komponuje się z pieczywem, bekonem oraz sałatką.

Smacznego.