Pieczone kasztany

Małgorzata
Desery
15.11.2015 23:14
Pieczone kasztany

Niektórzy najpierw gotują je w wodzie około 10 minut a potem wkładają do piekarnika. Ta pyszna przekąska jest bardzo prosta w przygotowaniu. Zawartość witaminy C jest taka sama jak w cytrynie. Pozbawione są glutenu, dlatego bez obaw mogą spożywać je alergicy. Na wypukłej robimy nacięcie w kształcie krzyżyka. Tym sposobem mają pewność, że każdy kasztan będzie miękki. Pod twardą i błyszczącą skórką znajduję się miękka, usuwamy więc obie. Kasztany jadalne zawierają dużo potasu, magnezu oraz wapnia. Szkoda, że nasz polski klimat im nie sprzyja.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/04/pieczone-kasztany/

Małgorzata