Zapiekanka z chili con carne

Małgorzata
Obiad
15.11.2015 22:38
Zapiekanka z chili con carne

Składniki 1 opakowanie makaronu świderki 400 g wołowiny 1 puszka Meksykańskiego chili con carne firmy Bonduelle 1 zielona papryka 1 cebula 1 jajko 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku gałka muszkatołowa papryka słodka w proszku chili sól pieprz olej do smażenia 1. 6. Jajko mieszamy ze słodką papryką w proszku i szczypiorkiem. 2. Wołowinę, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Pracę znacznie ułatwiła mi puszka dania na ciepło firmy Bonduelle. Po kilku minutach przekładamy mięso i wlewamy zawartość puszki. Dodajemy przeciśnięty czosnek i dusimy do momentu aż papryka zmięknie. 7. Wstawiamy do piekarnika na około 20 minut i 200 stopni. Apetyczne i proste w przygotowaniu danie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/14/zapiekanka-z-chili-con-carne/

Małgorzata