Składniki 5 ziemniaków 4 jajka 1 duża cebula 8-10 pieczarek 1 łyżka śmietanki 30 % 1 łyżka mąki sól pieprz olej przyprawa Caffe de Paris firmy Rafex przyprawa Cayun firmy Rafex 1. 7. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na oleju na osobnej patelni. 4. Pieczarki, pokrojone w kostkę lub plasterki, podsmażamy na patelni. 8. W naczyniu do zapiekania lub formie na tartę układamy wszystkie składniki. 10. Całość zalewamy sosem pieczarkowym i zapiekamy około 10-15 minut. Najpierw ziemniaki, potem duszoną cebulę i jajka pokrojone w plasterki. Do przygotowania tej zapiekanki potrzebujemy w zasadzie czterech głównych składników. 6. Na koniec zagęszczamy sos mąką i zaprawiamy śmietanką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/12/zapiekanka-z-sosem-pieczarkowym/