Sałatka nicejska z fetą

Karolina
Sałatki
10.11.2015 8:29
Sałatka nicejska z fetą

Składniki

jajko

sałata rzymska

1/4 szklanki fasolki szparagowej

szklanka ogórka

2/3 szklanki feta

1,5 szklanki czarnej oliwki

1 łyżka natki pietruszki

ocet winny

Przepis

Małe jajko ugotuj na twardo, poczekaj, aż się schłodzi, obierz ze skorupki i pokrój na kawałki. W salaterce zmieszaj je z posiekanym liściem sałaty rzymskiej, 1/4 szklanki posiekanej i ugotowanej na parze fasolki szparagowej oraz niepełną szklanką posiekanego ogórka. Wymieszaj. Na wierzch połóż 2/3 luźno napełnionej szklanki pokruszonego sera feta, 1,5 wydrylowanej czarnej oliwki oraz 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki. Całość dietetycznego obiadu skrop octem winnym.