Kasza jaglana ze szpinakiem

Ewelina
Obiad
09.11.2015 10:53
Kasza jaglana ze szpinakiem

Składniki

Kasza jaglana ze szpinakiem i orzechami laskowymi:

- 100 gramów kaszy jaglanej

- 1 cebula

- 3 ząbki czosnku

- 400 gramów mrożonego szpinaku

- 60 gramów orzechów laskowych

- sól

- pieprz

Przepis

Kaszę jaglaną ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Cebulkę pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie na złoto. Dodać szpinak i smażyć, aż wyparuje cała woda. Następnie posolić do smaku i dodać trzy przeciśnięte ząbki czosnku. Wymieszać. Dodać pół łyżeczki ostrego pieprzu i posiekane drobno orzechy. Na koniec dodać odcedzoną kaszę jaglaną, dokładnie wymieszać składniki i podawać. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Smacznego!