- Czas gotowania: 40 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
1,5 szklanki mąki,
2/3 szklanki oleju,
3/4 szklanki cukru,
1 opakowanie cukru waniliowego,
4 jajka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
500 g owoców.
Przepis
Krok 1
Żółtka ucieramy za pomocą miksera w misce z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę.
Krok 2
Do miski dodajemy stopniowo olej, mąkę i proszek do pieczenia cały czas mieszając ciasto.
Krok 3
Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie mieszając na niskich obrotach miksera dodajemy je do powstałej wcześniej masy.
Krok 4
Ciasto przekładamy za pomocą łyżki na blachę, na wierzchu układamy pokrojone kawałki owoców.
Krok 5
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra,dół) przez 40 minut lub do suchego patyczka.
Smacznego ;)