składniki: 700 g mięsa wieprzowego, łopatka lub szynka 2,5 l wody 2 czerwone papryki 2 cebule 5 średnich obranych ziemniaków 250 g pieczarek 3 listki laurowe 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki ostra papryka do smaku 3 łyżki koncentratu pomidorowego olej/smalec do smażenia Do garnka wlać wodę i zagotować. W międzyczasie paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w średnią kostkę. Cebule obrać i pokroić w pół plastry i również wrzucić do garnka. Dodać listki laurowe i odrobinę soli, gotować aż mięsko będzie prawie miękkie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/11/zupa-gulaszowa.html