Składniki
1 polędwiczka wieprzowa ok 600g
2 łyżki miodu
łyżka musztardy
łyżka keczupu
2 łyżki oleju
1 łyżka przyprawy do grilla
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka czosnku granulowanego
sól, pieprz świeżo zmielony
Przepis
Mięso umyć, osuszyć i usunąć błonki. Oprószyć solą i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać w miseczce i natrzeć polędwicę. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Polędwiczkę ułożyć w blaszce wyłożonej folią aluminiową, polać całą marynatą. Piec 10 minut w 200 stopniach, następnie zmniejszyć temperaturę do 180st. i piec jeszcze ok 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na 10 minut i porcjować.