Polędwiczka wieprzowa miodowa

Ewelina
Obiad
07.11.2015 11:06
Polędwiczka wieprzowa miodowa

Składniki

1 polędwiczka wieprzowa ok 600g

2 łyżki miodu

łyżka musztardy

łyżka keczupu

2 łyżki oleju

1 łyżka przyprawy do grilla

1 łyżeczka słodkiej papryki

1 łyżeczka czosnku granulowanego

sól, pieprz świeżo zmielony

Przepis

Mięso umyć, osuszyć i usunąć błonki. Oprószyć solą i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać w miseczce i natrzeć polędwicę. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Polędwiczkę ułożyć w blaszce wyłożonej folią aluminiową, polać całą marynatą. Piec 10 minut w 200 stopniach, następnie zmniejszyć temperaturę do 180st. i piec jeszcze ok 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na 10 minut i porcjować.