Dyniowe przepisy znajdzieciei zachęcam do kupienia dyni już teraz Składniki: 1/4 dyni hokkaido 4 jabłka kilka łyżek wody cukier do smaku mieszanka przypraw do szarlotki Jabłka umyte obieramy ze skóry, dzielimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki. Na dno garnka wylewamy nieco wody, wrzucamy jabłka, dodajemy cukier i przyprawę do szarlotki. Od kilku dni czekała na swoja kolej w przepisach dynia hokkaido. Wydrążyłam środek, pokroiłam na mniejsze kawałki, skropiłam pomarańczową oliwą i włożyłam do piekarnika. W naczyniu żaroodpornym, wyłożonym papierem do pieczenia, układamy dynię pokrojoną w plastry.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2015/10/mus-dyniowo-jabkowy-z-patkami-owsianymi.html