Ciasteczka warszawskie

Jola
Ciasta
22.10.2015 16:20
Ciasteczka warszawskie

Rozwałkować i na jednej części ciasta wykrawać szklanką pełne krążki, na drugiej połowie wykroić krążki i za pomocą kieliszka wyciąć w nich dziurki na środku do nałożenia powideł. Sposób wykonania: Margarynę z mąką posiekać na stolnicy, dodać drożdże rozpuszczone w mleku, cukier, żółtka z 2 jajek i śmietanę. 50 dag mąki 25 dag margaryny 15 dag cukru 2 jaja 8 dag drożdży 3 łyżki mleka 3 łyżki śmietany powidła śliwkowe lub inne ulubione Ciastka z dziurką zanurzyć jedną stroną w białku a następnie w cukrze, następnie ułożyć na krążkach pełnych. Piec na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w temperaturze 180 stopni na złoty kolor ok 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ciastko-joli.blogspot.com/2015/10/ciasteczka-warszawskie.html#axzz3pJ3i9cwQ