- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 10 min
Składniki
2 sztuki cebuli
1 Sztuka natki pietruszki - pęczek
400 gram wołowiny
3 łyżki oliwy
1 Sztuka jajek
1 Łyżeczka soli
1 Łyżeczka pieprzu
Przepis
Kaloryczność: średnia
Koszt: powyżej 20 zł
Przygotowanie:
Do kotletów najlepiej kupić już w sklepie mieloną wołowinę, jeśli w domu nie posiadamy maszynki.
Pokroić cebulę, następnie zeszklić ją na rozgrzanej oliwie.
Do miski dodać zmieloną wołowinę oraz posiekaną pietruszkę, rozbite jajko oraz cebulkę z patelni. Dodać soli oraz pieprzu, a następnie ugnieść całość ręcznie i formować okrągłe kotlety.
Smażyć kotlety po 5 minut z każdej strony, najlepiej na patelni na której przygotowywaliśmy cebulkę.
Kotlety doskonale smakują z ziemniakami oraz kiszonymi ogórkami. Można serwować je w musztardą.