Kotleciki z mielonej wołowiny z cebulą oraz pietruszką

mela
Obiad
21.10.2015 10:31
Kotleciki z mielonej wołowiny z cebulą oraz pietruszką
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

2 sztuki cebuli

1 Sztuka natki pietruszki - pęczek

400 gram wołowiny

3 łyżki oliwy

1 Sztuka jajek

1 Łyżeczka soli

1 Łyżeczka pieprzu

Przepis

Kaloryczność: średnia

Koszt: powyżej 20 zł

Przygotowanie:

Do kotletów najlepiej kupić już w sklepie mieloną wołowinę, jeśli w domu nie posiadamy maszynki.

Pokroić cebulę, następnie zeszklić ją na rozgrzanej oliwie.

Do miski dodać zmieloną wołowinę oraz posiekaną pietruszkę, rozbite jajko oraz cebulkę z patelni. Dodać soli oraz pieprzu, a następnie ugnieść całość ręcznie i formować okrągłe kotlety.

Smażyć kotlety po 5 minut z każdej strony, najlepiej na patelni na której przygotowywaliśmy cebulkę.

Kotlety doskonale smakują z ziemniakami oraz kiszonymi ogórkami. Można serwować je w musztardą.