Naleśniki Składniki: 300 g mąki pszennej 2,5 szklanki mleka 3 jajka szczypta soli 1 łyżka oleju + do smażenia farsz ok 200 g opieńków użyłam ze słoika garść grzybów suszonych 1 duża cebula 2 gałązki świeżego lubczyku lub łyżeczka suszonego 0,5 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła do smażenia ser żółty do posypania Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i smażymy posiekaną w kostkę cebulę, następnie dodajemy opłukane zimną wodą opieńki i dodajemy grzyby suszone. Jak farsz jest jest gotowy, delikatnie go ostudzamy i nakładamy na naleśniki, następnie je zawijając w krokieta. Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj na gładką masę i smaż na patelni z obu stron, aż się naleśnik zarumieni.