Kotleciki drobiowe z cebulą i pietruszką

mela
Obiad
13.08.2015 11:46
Kotleciki drobiowe z cebulą i pietruszką
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

2 piersi z kurczaka

1 cebula

0,5 pęczka natki pietruszki

1 jajko

szczypta soli i pieprzu

Przepis

Kaloryczność: niska

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Kotleciki drobiowe z cebulą i pietruszką doskonale smakują z ziemniakami oraz kiszonymi ogórkami. Można serwować je z musztardą. Do kotlecików drobiowych z cebulą i pietruszką najlepiej kupić już w sklepie zmielone piersi z kurczaka, jeśli w domu nie posiadamy maszynki.

Pokroić cebulę, następnie zeszklić ją na rozgrzanej oliwie.

Do miski dodać mielone mięso oraz posiekaną pietruszkę, rozbite jajko oraz cebulkę z patelni. Dodać soli oraz pieprzu, a następnie ugnieść całość ręcznie i formować okrągłe kotleciki.

Smażyć kotleciki drobiowe po 5 minut z każdej strony, najlepiej na patelni na której przygotowywaliśmy cebulkę.