Kotlety z siekanego kurczaka

Ewelina
Obiad
15.09.2014 7:56
Kotlety z siekanego kurczaka

Przepis

Składniki:

1 kg piersi z kurczaka

3 jajka

3 łyżki skrobi ziemniaczanej

4 łyżki maggi

sól, pieprz

3 łyżki tartego parmezanu

olej do smażenia

Sposób przyrządzenia:

W misce roztrzepujemy jajka z skrobią ziemniaczaną i maggi. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do przygotowanego ciasta. Do całości ścieramy parmezan oraz doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na min 2 godziny (najlepiej przygotować rano jeśli chcemy podać takie kotlety na obiad). Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką porcje kurczaka, wielkości standardowego kotleta. Smażyć po obu stronach na złoty kolor.

Smacznego :)

PS. To przepis mojej teściowej na kotlety z kurczaka inaczej – ja ulepszyłam go tylko dodając parmezan, gorąco polecam są pyszne.

Powiązane wpisy:

Roladki z kurczaka zawijane w cukinii

Risotto z pieczarkami i młodą fasolką szparagową