Przepis
Składniki:
1 kg piersi z kurczaka
3 jajka
3 łyżki skrobi ziemniaczanej
4 łyżki maggi
sól, pieprz
3 łyżki tartego parmezanu
olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
W misce roztrzepujemy jajka z skrobią ziemniaczaną i maggi. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do przygotowanego ciasta. Do całości ścieramy parmezan oraz doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na min 2 godziny (najlepiej przygotować rano jeśli chcemy podać takie kotlety na obiad). Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką porcje kurczaka, wielkości standardowego kotleta. Smażyć po obu stronach na złoty kolor.
Smacznego :)
PS. To przepis mojej teściowej na kotlety z kurczaka inaczej – ja ulepszyłam go tylko dodając parmezan, gorąco polecam są pyszne.
Powiązane wpisy:
Roladki z kurczaka zawijane w cukinii
Risotto z pieczarkami i młodą fasolką szparagową