- Czas gotowania: 5 min
- Czas przygotowania: 30 min
Składniki
SKŁADNIKI:
ciastka czekoladowe degistive 200 g
czekolada gorzka 150 g
masło 80 g
banany 4 szt
karmel w puszce 375 g
śmietana do deserów 200 ml
Przepis
PRZYGOTOWANIE:
Ciasteczka degistive czekoladowe zmielić w malakserze lub zblendować. W garnku rozpuścić masło. Dodać do ciastek , wymieszać. Wyłożyć foremkę u mnie 20 cm, wstawić do lodówki. W tym czasie czekoladę połamać i przełożyć do miski, rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie wymieszać z karmelem. Banany pokroić, ułożyć na schłodzonym spodzie. Przelać przygotowaną masę czekoladowo-karmelową. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Ułożyć na wierzchu. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia. Smacznego :)