Sałatka z pierożkami ravioli

Ewelina
Sałatki
10.08.2014 9:07
Sałatka z pierożkami ravioli

Przepis

Składniki:

op. pierożków ravioli

1 ogórek zielony

150g chudej szynki drobiowej

150g sera żółtego

1/2 czerwonej papryki

1/2 puszki kukurydzy

sól

pieprz

szczypiorek

trochę majonezu

Wykonanie:

Ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Ogórka obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę. Ser, szynkę i paprykę kroimy na drobne paseczki. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. W dużej misce łączmy wszystkie składniki, solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy majonez wg (ilość wg naszych upodobań smakowych) oraz szczypiorem. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce co najmniej 2h.