Najprostsze spaghetti bolognese

Bez Cebuli
Obiad
30.09.2015 11:22
Najprostsze spaghetti bolognese
  • Czas gotowania: 30 min
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować:

- 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego

- brązowy makaron spaghetti

- 4 ząbki czosnku

- 2 puszki krojonych pomidorów

- po 2 płaskie łyżeczki bazylii, oregano i rozmarynu

- sól i pieprz do smaku

- starty parmezan

- 3 łyżki oleju do smażenia

Przepis

1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek.

2. Po chwili dodajemy mięso i smażymy przez ok. 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

3. Po 15 minutach mięso przyprawiamy ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy pomidory z puszki.

4. Całość dusimy kolejne 15-20 minut. W tym czasie gotujemy makaron spaghetti, wg. instrukcji na opakowaniu.

5. Tak przygotowany sos przekładamy na porcję makaronu, posypujemy startym parmezanem i gotowe!.

SMACZNEGO! :)