Przepis
SKŁADNIKI:
250 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe)
250 g makaronu spaghetti
średnia cukinia
duża cebula
2 duże ząbki czosnku
pół łyżeczki cukru
pół łyżeczki papryki słodkiej
pół łyżeczki papryki ostrej
pół łyżeczki bazylii
pół łyżeczki oregano
pół łyżeczki majeranku
pomidory w puszcze
pieprz
sól
Na łyżeczce oliwy podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Po 3 minutach dodajemy cukinię pokrojoną w plastry. Dodajemy mięso mielone i przeciśnięty przez praskę czosnek. Makaron gotujemy w łyżeczce soli. Potem należy go opłukać zimną wodą i przecedzić. Jak mięso przestanie być różowe, dodajemy puszkę pomidorów. Doprawiamy cukrem, papryką słodką i ostrą, bazylią, oregano i majerankiem. Wrzucamy na patelnię makaron. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Dekorujemy pietruszką i pomidorkami koktajlowymi.