Po prostu kostka kawowa. składniki: biszkopt 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju krem 500 ml śmietanki do ubijania 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki likieru Canari o smaku kawowym 1/2 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny na wierzch biszkopty, u mnie dokładnie wyszło 20 szt ok 1/2 szklanki wystudzonej i osłodzonej kawy rozpuszczalnej starta czekolada gorzka do posypania Upiec biszkopt. Biszkopty zanurzać częścią wypukłą w kawie i układać na kremie namoczoną stroną do góry, lekko dociskać do kremu aby się przykleiły. Ciasto wstawić do lodówki na ok 3 godziny aby masa dobrze stężała. Ciasto wstawić na kilka minut do lodówki aby krem lekko zesztywniał. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec ok 12-15 minut, do suchego patyczka. Gotowy krem wyłożyć na wystudzony biszkopt. Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę. Na wierzchu ciasto posypać startą czekoladą. Prosty biszkopt, puszysty krem ze śmietanki i biszkopty. Następnie dodawać porcjami żółtka oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i olej.