Niestety pogoda dzisiaj nie sprzyja na robienie zdjęć,ja fotografem nie jestem...zdjęcia nie są rewelacyjne i długo zastanawiałam się czy w ogóle pisać przepis na to ciasto.... nie może zabraknąć tak dobrego ciasta wśród moich przepisów Biszkopt: - 6 jajek - 3/4 szkl cukru - 1 szkl maki pszennej - 1 płaska łyżeczka pr do pieczenia Białka ubić na sztywno,dodać cukier,następnie żółtka. Krem śmietankowy: - 2/3 l śmietany kremówki - 10 dag wiórków kokosowych - 2 łyżki cukru pudru - 2 łyżki żelatyny Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i ostudzić. Dodać żelatynę-by nie zrobiły się grudki należy dodać do niej trochę śmietany,wymieszać a następnie całość wlać do ubitej śmietany.delikatnie wymieszać dodając połowę wiórków kokosowych. Mus śliwkowy: - 2 kg śliwek - ok 2 łyżki cukru - 2 galaretki czerwone( u mnie wiśniowe) Dodatek: Złożenie ciasta: - 25-30 dag okrągłych biszkoptów Biszkopt - rozprowadzić mus śliwkowy - ułożyć okrągłe biszkopty - krem śmietankowy - wierzch posypać pozostałymi wiórkami kokosowymi Pyszny kwaskowy mus śliwkowy oraz delikatny puch śmietany z kokosem - połączenie doskonałe i bardzo smaczne. Dosłodzić do smaku,dodać suche galaretki i chwilę gotować,ciągle mieszając aż się rozpuści żelatyna.