Przepis
SKŁADNIKI:
galaretka zielona 2 opakowania
galaretka żółta 2 opakowani
galaretka czerwona 2 opakowania
mleko 2 szklanki
śmietana słodka 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier ok. 1 szklanka
żelatyna 6-7 łyżeczek
PRZYGOTOWANIE:
Dwie galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach wody. Każdy kolor osobno. Ostawiamy do stężenia (najlepiej na noc). Gdy galaretki dobrze zastygną kroimy w kostkę. Dużą blaszkę wykładamy folią tak by zwisała za brzegi blaszki. Pokrojone galaretki przekładamy do blaszki mieszając kolory. Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody. Śmietanę łączymy z mlekiem, cukrami, a następnie z żelatyną. Zalewamy galaretki. Można także lekko poruszyć blaszką by zalewa dostała się dokładnie między galaretki. Odstawiamy do lodówki do całkowitego do stężenia.