Ciasto z dynią

Małgorzata
Ciasta
16.09.2015 23:02
Ciasto z dynią

Składniki 2 szk mąki 1 szk startej dyni 1/2 szkl mleka 50 g drożdży 1/2 szkl cukru pudru 2 jajka 3 łyżki oleju szczypta soli 1. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 2. Dynię ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub blendujemy. 3. 4. Jednolite i gładkie ciasto przekładamy do formy (20 x 20) i odstawiamy w ciepłe miejsce. Wyrośnięte pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 25 minut do suchego patyczka. Drożdże rozprowadzamy w ciepłym mleku z 1 łyżką cukru pudru. Wyjmujemy kiedy ciasto lekko się zrumieni a boki będą odchodziły od boków formy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/09/14/ciasto-z-dynia/

Małgorzata