Składniki
ok 3- 4 porcje
składniki na sałatkę
- 2 duże garście jarmużu
- 1 duża nektarynka
- 1 średni ogórek zielony
- 100 g łososia wędzonego
- 100 g sera z niebieską pleśnią
składniki na dressing
- duża garść świeżego koperku
- sok z 1.2 cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz do smaku
Przepis
Nektarynkę i ogórka pokroić w plastry, ser pleśniowy w kostkę. Do miski włożyć liście jarmużu, pokrojone składniki i dorzucić porwanego na kawałki łososia.
W międzyczasie przygotować dressing. Koperek mocno posiekać, czosnek pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć w miseczce, a następnie wlać do sałatki, przyprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Smacznego!