Przepis
Składniki:
- 100 g czerwonego ryżu
- 150 g filetu wędzonego z kurczaka
- pół puszki kukurydzy
- czerowna papryka
- kilka zielonych oliwek ( tak 10 )
- łyżka majonezu Kieleckiego
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- odrobina soli
- pieprz
Wykonanie:
Ryż gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie all dente, pamiętajmy aby ryż przed gotowaniem wypłukać. Wsypujemy do miski, dodajemy kukurydzę, pokrojony filet w kostkę. Dodajemy pokrojoną na kawałki paprykę i pokrojone oliwki. Dokładamy jogurt i majonez, pieprz i odrobine soli, bo oliwki są już dość słone i nadają sałatce fajny posmak. Mieszamy i jemy ze smakiem. Sałatki mi troszkę zostało i zabrałam ją sobe na drugi dzień do pracy na drugie śniadanie.
Smacznego :-)