- Czas gotowania: 30 min
- Czas przygotowania: 30 min
Składniki
2 piersi z kurczaka
1 papryka
1 jogurt naturalny 150g
4 łyżeczki musztardy
1 łyżeczka curry
Przepis
Kaloryczność: niska
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:
Kurczak curry z papryką i sosem musztardowym idealnie pasuje do ryżu (najlepiej pełnoziarnistego), często podaję tego kurczaka z buraczkami na zimno ze słoiczków, które przyrządzam jesienią.
Umyj kurczaka, poodkrawaj tłuste części oraz pokrój go w małe kawałki
Wymieszaj 3/4 jogurtu z curry i dodaj do niego kurczaka
Umyj i pokrój w kostkę paprykę i dodaj ją do kurczaka z jogurtem
Włóż całość do naczynia żaroodpornego i wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni.
Resztę jogurtu wymieszaj z musztardą i podaj do całości jako sos.
Życzę smacznego!