- Czas gotowania: 30 min
- Czas przygotowania: 40 min
Składniki
1 Sztuka cebuli
3 sztuki ząbków czosnku
2 łyżki oliwy
1 Szklanka przecieru pomidorowego
1 Łyżka śmietany 12%
1 Łyżeczka pieprzu
2 łyżeczki bazylii
2 sztuki liści laurowych
3 szklanek wody
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Przepis
Kaloryczność: średnia
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:
Pomidorówka krem na ostro to ulubiona zupa moja i mojego męża. Idealnie pasuję ze śmietaną oraz grzankami. Koniecznie skosztujcie!
Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać.
Podgrzać oliwę w garnku, zeszklić czosnek oraz cebulę.
Dodać przecier, wodę oraz przyprawy, gotować całość 20 minut.
Wyjąć następnie liście laurowe, zmiksować zupę, dodać bazylię.
Do każdej porcji dodać śmietanę. Podawać z grzankami.