Sałatka z łososiem, fetą i kaszą

mela
Sałatki
07.09.2015 0:21
Sałatka z łososiem, fetą i kaszą
  • Czas przygotowania: 40 min

Składniki

5 łyżki kaszy jęczmiennej

300 g rukoli

50 g łososia wędzonego

50 g fety

garść orzechów nerkowców

łyżka oliwy

garść ulubionych kiełków (ja używam kiełków brokuła lub rzodkiewki)

szczypta pieprzu, soli

Przepis

Kaloryczność: niska

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Sałatka z łososiem, fetą i kaszą to pyszna, lekka potrawa, którą wymyśliłam pewnego dnia, kiedy ugotowałam za dużo kaszy do obiadu. Dzięki dodatkowi kaszy jęczmiennej będziemy syci dłużej i nie będziemy mieli ochoty na dodatkowe podjadanie.

Ugotuj kaszę jęczmienną według instrukcji na opakowaniu.

Pokrój łososia na mniejsze plasterki i pokrój fetę w kostkę.

Ostudź kaszę i wymieszaj w misce wszystkie składniki.

Podawaj sałatkę z chlebem pełnoziarnistym.

Smacznego! Polecam!