- Czas przygotowania: 40 min
Składniki
5 łyżki kaszy jęczmiennej
300 g rukoli
50 g łososia wędzonego
50 g fety
garść orzechów nerkowców
łyżka oliwy
garść ulubionych kiełków (ja używam kiełków brokuła lub rzodkiewki)
szczypta pieprzu, soli
Przepis
Kaloryczność: niska
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:
Sałatka z łososiem, fetą i kaszą to pyszna, lekka potrawa, którą wymyśliłam pewnego dnia, kiedy ugotowałam za dużo kaszy do obiadu. Dzięki dodatkowi kaszy jęczmiennej będziemy syci dłużej i nie będziemy mieli ochoty na dodatkowe podjadanie.
Ugotuj kaszę jęczmienną według instrukcji na opakowaniu.
Pokrój łososia na mniejsze plasterki i pokrój fetę w kostkę.
Ostudź kaszę i wymieszaj w misce wszystkie składniki.
Podawaj sałatkę z chlebem pełnoziarnistym.
Smacznego! Polecam!