składniki: 10 bardzo dużych pieczarek 100 g sera z pleśnią 100 g serka topionego 125 g małych mozzarelli 120 g serka camembert 150 g sera zwykłego żółtego lub długo dojrzewającego posiekana natka pietruszki sól,pieprz Z pieczarek wykroić ogonki. Ogonki można przesmażyć razem z cebulką i włożyć razem z serami do pieczarek lub wykorzystać do czegoś innego np. do jajecznicy co też zrobiłam. Pieczarki ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i zapiekać ok 30 minut lub grillować ok 20-30 minut aż pieczarki zmiękną a sery się rozpuszczą. Takie pieczareczki można zajadać same jako przekąskę lub podać np. z grzankami wtedy będą stanowiły pyszny posiłek na obiad czy kolację. Pieczareczki podane na talerzu z kolekcji Martha Platin Porcelana Bogucice