Zupa krem z pomidorów

Ewelina
Zupy
26.08.2015 22:24
Zupa krem z pomidorów

Składniki

- 2 pomidory

- ząbek czosnku

- 1 papryka czerwona

- 1 marchewka

- kawałek pora

- sól, pieprz

- 2 łyżki suszonych warzyw

- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego (od Symbio)

- 50 g czerwonego ryżu (od Symbio)

- 50 g czarnego ryżu (od Symbio)

- szczypta tabasco

Przepis

Do garnka wlewamy wodę 1,5 litra. Wrzucamy pokrojoną marchewkę, pomidory, pomidory suszone, por i paprykę oraz czosnek. Dodajemy suszone warzywa i gotujemy do miękkości. Następnie miksujemy blenderem i doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą tabasco. Ryż przed ugotowaniem płuczemy pod zimną wodą. Gotujemy ryż - do garnka wlewamy 200 ml wody i gotujemy 40 minut, zostawiamy jeszcze na 10 minut w garnku pod przykryciem. Ugotowany ryż przekładamy do zupy

i mieszamy. Pozwólmy zupie odrobinę wystygnąć w upały, zimą zjedzmy gorącą