Składniki
- 2 pomidory
- ząbek czosnku
- 1 papryka czerwona
- 1 marchewka
- kawałek pora
- sól, pieprz
- 2 łyżki suszonych warzyw
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego (od Symbio)
- 50 g czerwonego ryżu (od Symbio)
- 50 g czarnego ryżu (od Symbio)
- szczypta tabasco
Przepis
Do garnka wlewamy wodę 1,5 litra. Wrzucamy pokrojoną marchewkę, pomidory, pomidory suszone, por i paprykę oraz czosnek. Dodajemy suszone warzywa i gotujemy do miękkości. Następnie miksujemy blenderem i doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą tabasco. Ryż przed ugotowaniem płuczemy pod zimną wodą. Gotujemy ryż - do garnka wlewamy 200 ml wody i gotujemy 40 minut, zostawiamy jeszcze na 10 minut w garnku pod przykryciem. Ugotowany ryż przekładamy do zupy
i mieszamy. Pozwólmy zupie odrobinę wystygnąć w upały, zimą zjedzmy gorącą