Składniki
400 g ugotowanej cieciorki
1 kiełbaska chorizo
2 duże pietruszki
2 marchewki
2 czerwone cebule
Główka czosnku
Starty parmezan
2 łyżki pomidorów z puszki (lub przecieru)
Sól, pieprz
Ulubione świeże zioła
Masło+olej do smażenia
Przepis
Pietruszkę i marchewkę obrać i pokroić w plastry. Ułożyć na blaszce razem z czosnkiem w całości i piec w 200°C około 30 min. Na dużej patelni roztopić łyżkę masła, dodać łyżkę oleju i podsmażyć cebulę pokrojoną w ćwiartki. Dorzucić kiełbaskę, podsmażyć. Następnie dodać ugotowaną ciecierzycę, pomidory i upieczone warzywa. Czosnek wycisnąć prosto do patelni. Dodać około pół szklanki startego parmezanu, sól, pieprz. Podawać posypane świeżymi ziołami.