Kotlety nadziewane szpinakiem

Ewelina
Obiad
18.08.2015 21:47
Kotlety nadziewane szpinakiem

Składniki

- podwójny filet z drobiu,

- 6 dużych łyżek szpinaku mrożonego ( może być również świeży szpinak ok 200 gram),

- 1 duża cebula,

- 1 jajko,

- bułka trata,

- przyprawy: sól i pieprz.

Przepis

Mięso myjemy a następnie dokładnie suszymy. Kroimy w taki sposób aby z jednego fileta powstała jak największa powierzchnia mięsa, czyli powstają dwa duże plastry mięsa. Każdy plaster mięsa mocno rozbijamy a następnie nacieramy przyprawami.

W międzyczasie przygotowujemy szpinak. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy najpierw drobno posiekaną cebulę a następnie świeży lub zamrożony szpinak.Gdy szpinak będzie już gotowy osączony z nadmiaru wody a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Możemy dodać również czosnek lub ser pleśniowy dla bardziej wyrazistego smaku. Smażymy jeszcze przez chwilę..

Gotowy szpinak kładziemy na kotlety i zawijamy.

Dobrze zalepiamy i panierujemy w jajku i bułce tartej.

Smazymy na złoto z obu stron na gorącym oleju.