wiedeńskie kiełbaski w cieście francuskim

Jacek
Śniadania
16.08.2015 17:26
wiedeńskie kiełbaski w cieście francuskim

Składniki

- 300g gotowego ciasta francuskiego

- mąką do rozwałkowywania

- 8 kiełbasek wiedeńskich

- 8 plastrów sera żółtego

- 1 jajko

- szczypta soli

- 2 pomidory

- 1 młoda cebula

- 1 ogórek

- szczypior

Przepis

- stolnicę oprószamy mąka, 4 plastry ciasta rozwałkowujemy do podwójnej wielkości i przekrawamy na dwie części

- układamy ser żółty na cieście, następnie owijamy ciastem

- jajko roztrzepujemy z solą i smarujemy ciasto

- kiełbaski układamy na blaszce opłukanej wodą i pieczemy tak, aby ciasto uzyskało złoty kolor i stało się - chrupiące, około 15- 18 min.

- podajemy na gorąco z bukietem warzyw