Składniki
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 8 dużych lub 16 małych plastrów sera żółtego
- keczup
- 8 parówek
- olej po posmarowania ciasta
- zioła prowansalskie
Przepis
Każdy płat ciasta dzielimy na 4 części (raz tniemy w połowie od góry do dołu i raz od prawej do lewej, żeby powstały 4 prostokąty). Następnie bierzemy jeden prostokąt ciasta, kładziemy na jednej połowie wzdłuż kawałek sera, polewamy keczupem i przykrywamy parówką. Na parówkę kładziemy drugi kawałek sera i całość zakrywamy druga połową ciasta. Dociskamy brzegi i nacinamy wierzch ciasta wszerz. Smarujemy olejem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Analogicznie postępujemy z resztą składników. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. na 12-15 minut. Gotowe można podawać z dodatkowym sosem lub bez, zależnie od preferencji.