Składniki na 2 małe porcje: 120 g makaronu świderki 3 łyżki sera ricotta 1 mała marchewka, starta na dużych oczkach 30 g świeżego parmezanu, pokrojonego w cienkie plastry oliwa z oliwek sól, świeżo mielony pieprz świeże oregano i tymianek CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Makaron gotujemy w porządnie osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Dziś przedstawiam przepis na lekki makaron idealny na upalne dni z ricottą i parmezanem, który polubią i dzieci i dorośli :) Dodajemy 15 g parmezanu, mieszamy, dodajemy 1 łyżkę oliwy z oliwek i ser ricotta, ponownie mieszamy. Przekładamy na talerze, dekorujemy pozostałym parmezanem, gałązkami oregano i tymianku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/08/lekki-makaron-idealny-na-upay-najlepszy.html