Składniki
blaszka 31cmx21cm)
750g białego sera
3 galaretki o dowolnym smaku
100 g miękkiego masła
5 łyżek drobnego cukru
Na wierzch:
2 galaretki rozpuszczone w połowie wody przewidzianej na opakowaniu
owoce ( u mnie truskawki i maliny)
Przepis
Ser zmielić. Masło utrzeć z cukrem. Dodać do niego zmielony ser i wszystko wymieszać. Podzielić na trzy części. Każdą z galaretek rozpuścić w 1 szklance wody - ostudzić. Tężącą galaretkę dodać do jednej części sera i wymieszać mikserem. Wylać do tortownicy i wstawić do lodówki, aż stężeje. W taki sam sposób przygotować pozostałe dwie masy. Każdą następną masę wlewać na stężoną poprzednią. Pomiędzy warstwy możemy dodać owoce. Kiedy ostatni warstwa lekko zastygnie układamy na niej truskawki i maliny, i zalewamy tężejącymi galaretkami.