Składniki - Kruche ciasto: - 1 szkl mąki pszennej - 0,5 szkl krupczatki - 100 g zimnego masła - 1 żółtko - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 3 łyżki cukru pudru - 1 łyżka gęstej śmietany - Krem: - 500 ml wody - 1 kisiel cytrynowy z cukrem - 1 galaretka o smaku kiwi - 100 g masła - Dodatkowo: - 1 kiwi - 100 ml zimnej kremówki - 1 łyżeczka płaska cukru pudru Kruche ciasto: Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Kremówkę ubić na sztywno i pod koniec ubijania dosłodzić cukrem pudrem. Włożyć do 1 godzinę do lodówki. Piec w 190 stopniach około 20-25 minut do zrumienienia. Ostudzić. Krem: Kisiel przygotować wg przepisu na opakowaniu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2018/01/tarta-z-kiwi.html