- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
1 Sztuka piersi z kurczaka
100 gram koktajlowych pomidorków
50 gram śliwek suszonych
50 gram boczku wieprzowego
1 Sztuka cebuli
3 sztuki ząbków czosnku
1 Łyżeczka przyprawy do grilla
3 łyżki oliwy
1 Łyżeczka soli
2 łyżki musztardy
1 Łyżeczka pieprzu
Przepis
Kaloryczność: średnia
Koszt: 10 - 20 zł
Przygotowanie:
Wymieszać w misce pieprz, musztardę, sól, oliwę, przyprawę do grilla oraz przeciśnięty czosnek.
Pierś z kurczaka pokroić na kawałki oraz wymieszać w marynacie i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Umyć pomidorki, cebulę pokroić na ćwiartki.
Nabijać na patyczki do szaszłyczków: kolejno kurczaka, pomidorka, cebulę, śliwkę zawiniętą w plasterek boczku.
Grillować około 20-30 minut, obracając podczas grillowania.